Ertek İzolasyon
Ana Sayfa Kurumsal Kimlik Faaliyetlerimiz   Referanslarımız Foto Galeri İstek Bilgi Formu İletişim
  FAALİYETLERİMİZ
» BACA SİSTEMLERİ
  » Tek Cidarlı Baca
  » Çift Cidarlı Baca
  » Kaskad Baca
»

İZOLASYON

  » Isıtma Boru İzolasyonu
  » Soğutma Boru İzolasyonu
  » Buhar Boru İzolasyonu
  » Kızgın Yağ İzolasyonu
  » Tank İzolasyonu
  » PVC İzolasyonu
  » Vana Ceketi
» SU İZOLASYONU
  » Temel İzolasyonu
  » Teras İzolasyonu
  » Çatı İzolasyonu
  » Çatı Şıngıl İzolasyonu
  » Çatı Aktarma
  » Çinko Dere İşleri
»

HAVALANDIRMA

  » Flanşlı Kanal İmalat Ve Montaj İşleri
  » Kanal İzolasyonu
  » Menfez Montajı
  » Aspiratör Montajı
Çatı İzolasyonu

Çatı yapıyı dış etkenlere karşı, rüzgar, yağmur, güneş ışınları gibi birçok etkene karşı koruyan, bir üst yapı sistemidir. Ülkemizin coğrafi özelliklerinde 4 mevsim yaşanması ülkemizde, çatı söktörünü meydana getirmiştir. Her mevsim yağış ve sıcaklık farklılıkları nedeniyle yapınızın dayanıklı, yaşanabilir ve daha uzun ömürlü olabilmesi için çatı bir gereklilik olmuştur.

Çatının Binanın ömrünü uzatmasının yanı sıra, yapıya estetik bir görünümde kazandırır. Kış mevsiminde ısı kaybını önler.

Çatı fiyatları çatının yapılacağı ham madde ve malzemeye göre farklılık gösterir. Çatı çeşitleri, Ondiline, Kremit, Düz çatı,Membran çatı, Sandwich Çatı, Pergole Çatı,Ahşap Çatı gibi birçok çatı çeşitleri vardır.

Çatıların ana görevleri kar ve rüzgar yüklerini emniyetle taşıyabilmek, yağmur ve kar suları yoluyla yapıya gelen suyu en kısa yoldan oluk, dere ve borulardan zemine vererek uzaklaştırmaktır. Eğimlerine göre çatılar 3 guruba ayrılırlar:
1.Düz çatılar (0-50 arasında eğimi olan çatılar)
2.Orta eğimli çatılar (5-400 arasında eğimli olanlar)
3.Dik çatılar (? 400 eğimli olanlar)
Çatılar, yapıların atmosfer tesirleri dediğimiz hava, yağmur, kar, dolu, sıcak ve soğuktan korunmaları için yapılırlar. Bu bakımdan yüzeyleri bu gibi atmosfer tesirlerine ve diğer dış tesirlere karşı koymak gayesi ile örtü malzemeleri ile kaplanır. Çatı örtüsü yağmur ve kar sularını içeriye geçirmeyerek dere ve oluklara nakleden yapı kısmıdır.

Çatı İzolasyonu Nasıl Yapılır

Çatı izolasyonu, çatı yalıtımı, ısı yalıtımı, ısı yalıtımının faydaları, izolasyon, izolasyonun faydaları, mantolama farklı sıcaklıklardaki (ısıdaki) iki ortam arasındaki ısı transferini en aza indirmek için yapılan işlemlere ısı izolasyonu adı verilir. Isı izolasyonu için kullanılan malzemelere de ısı yalıtım malzemeleri denir.

Isı izolasyonunun faydaları

- Isı izolasyonunda uygulanan malzemelerin kalınlığına göre yüzde 30-90 arasında ısı kaybını azaltır.

- Ev içinde küflenme vb. olayların önüne geçer.

- Daha az yakıt tüketimi sağlayarak hava kirliliğini ve ısınma masraflarını azaltır.

- Yazın binaların aşırı ısınmasının önüne geçilir. Kış aylarında ise iç hacim sıcaklığını arttırır. Bu sayede daha konforlu ve sağlıklı ortamlar oluşur.

Isı izolasyonu binaların nerelerine yapılır

Binaların çatı ve duvarlarına, katları ayıran döşemelere, toprak temaslı mahallere, tesisat boruları ve havalandırma kanallarına, garaj, depo gibi ısıtılmayan bölümlere bakan duvarlara uygulanabilir. Bunların dışında kışın pencerelerden oluşan ısı kayıplarını azaltmak ve yazın binaya giren güneş ışığını sınırlandırıp aşırı sıcaklıktan korumak için özel kaplamalı yalıtım camı üniteleri ve yalıtımlı doğramalar kullanılabilir.

Isı izolasyonu nasıl yapılır

Isı yalıtımı binaların iç ve dış cephelerine uygulanabilir. Binaların çatı, döşeme ve dışa bakan tüm duvarlarına ısı geçirmeyen malzeme uygulaması ile yapılır. Özel yalıtım camı üniteleri ve izolasyon doğramaları ile de pencerelere uygulanabilir. Tesisatların izole edilmesi de ısı izolasyonunun önemli bir unsurudur.

 

 

Copyright © 2012  Ertek İzolasyon Çakmak Mah Aşkın Sok.. No:3A Ümraniye -İstanbul Tel:.0216 420 46 17 Faks:0216 313 45 25

sayfaweb